För Svårt?!

När saker och ting skiter sig och man måste ta tag i det!

Något jag insett fungerar väldigt bra, men som jag redan gett upp kan man säga!
Hade jag fått vad jag velat så hade det bara fortsatt som vanligt, men det var juh tydligen för svårt. Så nu är det som det är, och vi får väl allt se hur det blir... Bring It On!!!

Tills vidare barn!

Lav Ya Jane!

Borta Bra, Men Hemma......

Inte långt kvar nu..
1:a juni tackar jag för mig (iaf för stunden), och flyttar in i köket på nytt.

Ligger för stunden hemma i sängen och försöker komma tillbaka på banan med kunnandet och ideérna, samt kunskscapen om kockandet. Kom på ganska nyligen att det trots allt var nästan 2 år sedan jag sist lagade mat i restaurangkök.
Det blir lite spännande, annat kan jag inte påstå.

Och Jane har juh framförallt inte vart med under någon av mina kockarbeten. Så bara där blir det en förändring. Jag kommer gå på schema där jag arbetar lite drygt 168 timmar i månaden. Och det är något jag längtat lite över. Att få gå på vanligt schema med "vanliga" tider... Wish me luck!

Annars händer inte så mycket. Känner dock suget att få komma hem igen. Att få tillbaka min lägenhet och sitt egna utrymme. Även fast vi har det bra här i hagsätra hos svärmor och svärfar, så längtar man hem igen. Borta bra, men hemma bäst!!!

Nu ska jag itne skriva så mycket mer. Orkar faktiskt inte ;)
Sköt om er tills vidare barn...

Älskar Du Jane!

Tillbax!?

Jaha ja. Inte så mycket att orda om helt enkelt.
Jah byter helt enkelt ut servering mot kockeri. Tillbaka till gamla vanor igen helt enkelt. Dock denna gång mer på mina egna vilkor.

De andra gånger då jag ställt mig i köken och förberett mig på matlagning har det skett mer automatiskt! Jag har examinerat mig ifrån restaurangskolan, jag har muckat från sjön och dess "Byssa", eller helt enkelt bara haft sommarlov i väntan på mer skoltid...

Denna gång dock, sker det av egen kraft och egen vilja. Jag kan fortfarande vara kvar i servisen, men det finns då en risk att saker och ting går i stöpet!

Jag har iaf bestämt mig, och kommer iaf under de klassiska sommarmånaderna att hamna i köksposition. Vad detta nu egentligen innebär, is for them to know, and for me to find out!

Tills vidare barn!

Prioritering?!

Vad ska man skriva då?

Återigen kommer frågan upp om huruvida jag ska skriva bara för skrivandets skull?!
Jag har inte direkt kännt att något speciellt har hänt. Inget utöver det vanliga dock kanske man ska säga!

Kom hem sent inatt, 03:45, ifrån jobbet. 50-års fest stod på schemat och någon måste sköta baren.
Ansvaret hamnar på moi, och jag gör allt i min kraft för att hamna på rätt köl.

Det är egentligen inget svårt ansvar, utan mest se till att saker och ting finns, och att baren drivs på rätt sätt. Eller på Mitt sätt!
Festen förflöt iaf och gästerna började runt 01:30 tiden valsa hemmåt. Den ena lite rundare under fötterna än den andra... :D
Ganska kul i det läget att stå på den andar sidan baren, och veta att jag kommer förmodligen må lite bättre än de flesta när jag vaknar... Iaf i nykterhetssynpunkt!

Jag och Christian börjar iaf att städa och inser lite för oss själva att det kommer bli lite tajjt att ta sig hem härifrån. Christian bor i Gustavsberg visserligen, men det går inte direkt några bussar ifrån Siggesta, så en taxi är ett måste. Antingen det, eller sova kvar i personalstugan. Och eftersom jag är ledig idag (söndag) så lockar det inte att vakna upp i en unken "studentlya" ute på landet på min lediga dag...
Problemet vi kände dock var att jag hade 30 minuter innan fått sagt till mig via Värmdö Taxi att det är minst en timmes väntetid på taxi just vid den tiden!
-Grattis, tänkte vi. Men det är bara bita ihop och städa i lugn och ro och kanske tillochmed äta en liten bit mat.

Jag chansar iaf på att ringa för att kanske boka en taxi någon timmes framåt.
Kommer fram ganska omgående och pratar med receptionisten. Säger vårt bokningsnummer och avvaktar 3 sekunder...

- Vi har en taxi i hemmesta som kan hämta upp er om 5 minuter, säger hon till mig helt plötsligt!
Vad f*n ähnde med minst 1 timme lixom?
Nej, då prioriteras tydligen bokningskunder vilket innebär att jag helt plötsligt för några sekunder kände mig som en "stekare"... ;)

Jag bokar iaf en taxi till 02:45 så vi hinner städa och äta utan att stressa arslet av oss. Och precis på minuten kommer taxin och hemfärden kan börja... Släpper Christian i Gustavsberg, och jag tänker nu att en snabb liten resa på 25-30 minuter ska man väl klara av?!

Jag tror jag somnar minst 3 ggr bara den lilla färden hem!
Så pass mycket känner man sig själv... Hem kom man iaf, och sängen har sällan vart så inbjudan som denna gång! SKÖNT! 15 timmars arbete tar ut sin rätt till slut!

Denna dag tänktes iaf spenderas hemma då ryggen min inte riktigt gjort som jag velat de senaste dagarna. Dock tyckte inte bror min likadant, så jag ska strax åka i till staden och "shoppa" med honom... Skönt att knata runt i solen kanske ändå...

Så ni, nu blev det ett inlägg iaf. Och ett långt sådant oxå... skriver nog inom kort igen då mina tankar uppehållits av saker jag gärna skulle vilja få ur mig!

To be "continued?"...